Up4Food

Akronim i tytuł projektu: Up4Food

Cel operacji: Upcykling produktów ubocznych na rzecz zrównoważonych i zdrowych składników oraz nowych koncepcji żywności

(Upcycling side-streams for sustainable and healthy ingredients and new food concepts)

Koordynator projektu: Norwegian University of Science and Technology

Czas trwania: 2024-01-03 do 2027-01-02

Budżet MIR-PIB: 820 265,00 PLN

Źródło finansowania: Narodowe Centrum Nauki (nr rej. projektu 2023/05/Y/HS4/00121)

Kierownik w MIR-PIB: dr inż. Olga Szulecka

Skład konsorcjum projektu:

  • Norwegian University of Science and Technology z Norwegii – Koordynator projektu;
  • Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy z Polski;
  • SINTEF Ocean AS z Norwegii;
  • Teagasc Food Research Centre z Irlandii;
  • ANSES, Laboratory for food safety z Francji;
  • National R&D Institute for Food Bioresources – IBA Bucharest z Rumunii.

Consumer acceptability and knowledge barriers

Consumer acceptability and knowledge barriers
Skip to content