Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy
zaprasza na warsztaty
dotyczące identyfikacji i lepszego zagospodarowania morskich i słodkowodnych biozasobów
DATA: Warsztaty odbędą się 12.02.2024 r. (poniedziałek)
FORMA I MIEJSCE: Warsztaty odbędą w formie hybrydowej: stacjonarnie w siedzibie Kołobrzeskiej Grupy Producentów Ryb, ul. Węgorzowa 8, 78-100 Kołobrzeg oraz zdalnie on-line. Link do spotkania w formie hybrydowej zostanie przysłany na adres e-mail
Warsztaty są realizowane w ramach projektu IMPRESS pt.: ”Innovative approaches for marine and freshwater based ingredients to develop sustainable foods and value chains”, współfinansowanego ze środków programu Horizon Europe, nr projektu 101084437.
ZAKRES: będziemy pracować nad:
- nie w pełni zagospodarowanymi zasobami ryb (stada ryb niskotroficznych, nie w pełni eksploatowane lub eksploatowane na cele nieżywnościowe, produkty uboczne z przetwórstwa ryb),
- nowymi koncepcjami zagospodarowania tych zasobów (new food concept),
- nowymi składnikami w produkcji żywności,
- możliwościami i barierami wprowadzania nowych produktów na rynek.
CZAS: Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Warsztaty potrwają ok. 2,5 godz. Zapisy odbywają się na podstawie poniższego formularza rejestracyjnego, który należy wypełnić i wysłać elektronicznie do dnia 6 lutego 2024 r.
WAŻNE! Przysłanie prawidłowo wysłanego formularza zostanie potwierdzone e-mailem wysłanym przez system. Zaś wpis na listę uczestników warsztatów zostanie potwierdzony osobnym e-mailem.
Formularz rejestracyjny
Szanowni Państwo, rejestracja na warsztaty dotyczące identyfikacji i lepszego zagospodarowania morskich i słodkowodnych biozasobów została zakończona.