7 Kongres Rybny

7 Kongres Rybny

Doroczne spotkanie kadry zarządzającej branży rybnej

Już po raz siódmy odbył się Kongres Rybny, czyli największe doroczne spotkanie przedstawicieli przetwórstwa rybnego, akwakultury, rybołówstwa i handlu rybnego oraz dostawców branży rybnej.

VII Kongres rybny odbył się w dniach 29-30 września 2021 r. w Marriott Courtyard Gdynia Waterfront w Gdyni i jak zwykle przyciągnął szerokie grono zainteresowanych.

Partnerem merytorycznym spotkania był Morski Instytut Rybacki – PIB. Nasi Pracownicy naukowi mieli kilka bardzo ciekawych prezentacji, a wśród nich:

  • Możliwości techniki NIR w badaniach autentyczności i jakości surowców oraz produktów rybnych – dr hab. Joanna Szlinder-Richert, prof. MIR-PIB
  • Zmiany postaw konsumenckich na rynku rybnym wyzwaniem dla przetwórstwa rybnego – mgr inż. Tomasz Kulikowski
  • Wykorzystanie ryb pochodzących z akwakultury w przetwórstwie na przykładzie karpia – dr inż. Bogusław Pawlikowski
  • Finanse przetwórstwa rybnego w dobie COVID-19 – dr Joanna Krupska
  • „Clean label” – trend czy rynkowa konieczność? – dr inż. Olga Szulecka

Więcej informacji na: http://www.kongresrybny.pl/

Zdjęcia dzięki uprzejmości: Magazyn Przemysłu Rybnego

Skip to content