Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy zaprasza na szkolenie
pt.: „Jakość i bezpieczeństwo surowców i produktów rybnych”,
które odbędzie się 15.05.2019 r. (środa)
w sali im. Prof. Kazimierza Demela (3 piętro)
w Morskim Instytucie Rybackim – PIB, ul. Kołłątaja 1, 81-332 Gdynia.
Szkolenie realizowane jest w ramach projektu SeaQual – „Bezpieczeństwo i jakość żywności pochodzenia morskiego w aspekcie zagrożeń zoonotycznych i toksykologicznych: ocena ryzyka, monitoring i przeciwdziałanie” współfinansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu „Środowisko naturalne, rolnictwo i leśnictwo” BIOSTRATEG.
Podczas szkolenia omówione będą między innymi zagadnienia: kierunków zmian prawa żywnościowego, monitoringu i oceny ryzyka w zakresie chorób i pasożytów, zagrożeń wynikających z mikroflory bakteryjnej izolowanej od dorszy bałtyckich, norm mikrobiologicznych stosowanych w zakładach przetwórstwa ryb, oceny ryzyka w zakresie poziomów dioksyn w rybach i produktach rybnych oraz zagadnień dotyczących rozmrażania ryb w teorii i w praktycznych zastosowaniach.
Szkolenie jest bezpłatne. Liczba miejsc jest ograniczona.
Zapisy na szkolenie odbywają się na podstawie internetowego formularza rejestracyjnego, który należy wypełnić i przesłać do dnia 10 maja 2019 r. Przysłanie prawidłowo wysłanego formularza zostanie potwierdzone e-mailem wysłanym przez system. Zaś wpis na listę uczestników zostanie potwierdzony osobnym e-mailem.
Wszelkie pytania prosimy kierować na adres e-mail: oszulecka@mir.gdynia.pl