7 Kongres Rybny
7 Kongres Rybny
Doroczne spotkanie kadry zarządzającej branży rybnej
Już po raz siódmy odbył się Kongres Rybny, czyli największe doroczne spotkanie przedstawicieli przetwórstwa rybnego, akwakultury, rybołówstwa i handlu rybnego oraz dostawców branży rybnej.
VII Kongres rybny odbył się w dniach 29-30 września 2021 r. w Marriott Courtyard Gdynia Waterfront w Gdyni i jak zwykle przyciągnął szerokie grono zainteresowanych.
Partnerem merytorycznym spotkania był Morski Instytut Rybacki – PIB. Nasi Pracownicy naukowi mieli kilka bardzo ciekawych prezentacji, a wśród nich:
- Możliwości techniki NIR w badaniach autentyczności i jakości surowców oraz produktów rybnych – dr hab. Joanna Szlinder-Richert, prof. MIR-PIB
- Zmiany postaw konsumenckich na rynku rybnym wyzwaniem dla przetwórstwa rybnego – mgr inż. Tomasz Kulikowski
- Wykorzystanie ryb pochodzących z akwakultury w przetwórstwie na przykładzie karpia – dr inż. Bogusław Pawlikowski
- Finanse przetwórstwa rybnego w dobie COVID-19 – dr Joanna Krupska
- „Clean label” – trend czy rynkowa konieczność? – dr inż. Olga Szulecka
Więcej informacji na: http://www.kongresrybny.pl/
Zdjęcia dzięki uprzejmości: Magazyn Przemysłu Rybnego
Opublikowano 6 października 2021