Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy w Gdyni wraz z Ministerstwem Gospodarski Morskiej i Żeglugi Śródlądowej, Instytutem Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie oraz Organizacją Producentów Ryb Jesiotrowatych w Toruniu, zapraszają na konferencję naukową pn. „Szanse i zagrożenia dla wzrostu spożycia polskich ryb”, która odbędzie się w dniach 18-19.01.2019 r. na terenie międzynarodowych targów Gruene Woche w Berlinie.
Konferencja jest kontynuacją cyklu z poprzednich lat, który cieszył się dużym zainteresowaniem wśród przedstawicieli sektora rybackiego, naukowego i publicznego z różnych krajów UE i nie tylko.
Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy przygotował na konferencję następujące prezentacje:
- Ryby, jak zachęcić konsumentów do ich większego spożycia – dr hab. inż. Joanna Szlinder-Richert, mgr inż. Agnieszka Góra;
- Nowe kierunki rozwoju technologii przetwórstwa produktów rybołówstwa i akwakultury – dr inż. Olga Szulecka;
- Rola badań konsumenckich we wprowadzaniu na rynek i promocji nowych produktów rybnych – dr Marcin Rakowski, mgr inż. Tomasz Kulikowski;
- Postrzeganie ryb bałtyckich w polskim społeczeństwie – dr hab. inż. Iwona Psuty.
Pełny program konferencji: link